فهرست مطالب
همه ما در زندگی با خرید و فروش وسایل نقلیه در طول زندگی سر و کار داریم و خواهیم داشت حال ممکن است هنگام انتقال مالکیت خودرو و تعویض پلاک سوال هایی برایمان پیش بیاید که بعد از تعویض پلاک تکلیف بیمه نامه شخص ثالث با پلاک قبلی چه خواهد شد ؟اگر این سوال برای شما نیز پیش آمده تا پایان این مطلب از مجموعه مطالب بیمه ایران حسینی با ما همراه باشید .
بیمه شخص ثالث چیست ؟
بیمه شخص ثالث تنها نوع از بیمه هاست که داشتن آن برای صاحبان وسایل نقلیه اجباری است و برای تمامی وسایل نقلیه از جمله : انواع خودروی سواری شخصی، خودروی مسافربری، وانت بار، کامیون، کامیونت، خاور، تریلی، اتوبوس، مینی بوس، ون، استیشن و …. میباشد . در واقع بیمه شخص ثالث جزء بیمه های مسئولیت به شمار میرود . این بیمه راننده را در مقابل حوادثی که برای دیگران به وجود می آورد بیمه می کند یعنی چنانچه هنگام استفاده از وسیله نقلیه هر قسم سانحه ای برای افراد ثالث رخ دهد و باعث ضرر های جانی و مالی برای هر شخصی به جز راننده شود میتوان از بیمه شخص ثالث استفاده کرد.
چه خطراتی تحت پوشش بیمه شخص ثالث قرار میگیرد؟
- تصادف، سقوط، واژگونی، آتش سوزی و یا انفجار وسایل نقلیه.
- خسارت هایی که از محمولات وسیله نقلیه به اشخاص ثالث وارد می شود.
- پرداخت غرامت فوت و نقص عضو دائم و موقت اشخاص ثالث شامل دیه و آرش (دیه نقص عضو موقت که توسط قاضی تعیین میشود)
- جبران هزینه های درمانی ناشی از مصدومیت اشخاص ثالث در سوانح رانندگی؛ چنانچه مشمول قانون دیگری نباشد.
- جبران خسارت های مالی وارد به اشخاص ثالث.
آیا بیمه شخص ثالث بعد از تعویض پلاک تغییر میکند ؟
در سال ۹۹ مرکز بیمه قانون های جدیدی را برای بیمه گزاران وضع کرد .این قوانین به بهتر و بادقت تر ثبت شدن بیمه شخص ثالث کمک میکنند و برای از بین نرفتن حق بیمه افرادی که قصد فروش خودرو خود را دارند بسیار کارآمد هستند . بهترین و مهم ترین این قانون ها ،قانون عدم انتقال تخفیفات خودرو به خودرو جدید است بنابر این قانون فروشنده میتواند تخفیفات بیمه خود را برای خود حفظ کند و حتی میتواند آن را به وابستگان خود از جمله پدر،مادر.هسر یا فرزندان خود منتقل کند و این بهترین اصلاح در قوانین بیمه است چراکه در قوانین قبلی تخفیفات بیمه فروشنده به صاحب جدید خودرو منتقل می شد و همین مسئله باعث ضرر فروشنده می شد اما از زمان اجرا شدن این قانون جدید فرد فروشنده میتواند تخفیف های خود را حفظ کند تا زمانی که خودرو جدید خریداری کند .
بنابراین طبق قوانین جدید در صورتی که مالکیت یک خودرو به صورت قطعی منتقل شود، دارندگان وسایل نقلیه میتوانند پیش از اتمام بیمه نامه و فروش خودرو، تخفیفهای بیمهای خودروی فروخته شده را فقط به بستگان درجه یک خود یعنی پدر، مادر، همسر و … انتقال دهند. برای انجام انتقال تخفیفات بیمه نامه باید شروط زیر رعایت گردد:
اول اینکه انتقال تخفیفات بیمه نامه فقط به خودروهای مشابه امکان پذیر است و دوم پلاک وسیله نقلیه باید به نام یک شخص یا بستگان درجه یک او باشد .
شرایط انتقال تخفیفات بیمه شخص ثالث بعد از تعویض پلاک خودرو چیست ؟
پس از انجام تعویض خودرو اگر صاحب پلاک جدید تخفیفات بیمه شخص ثالث را قبل داشته باشد برای خودرو جدید هم ثبت میشود در غیر اینصورت تخفیفات از صفر محاسبه شده و فرد خریدار باید بیمه جدید تهیه کند .
برای خرید بیمه شخص ثالث با قیمت مناسب می تونید به سایت بیمه ایران حسینی مراجعه کنید .
توجه داشته باشید که بیمه شخص ثالث در صورت تعویض پلاک حتما باید به نام و شماره پلاک شخص جدید تغییر کند در غیر این صورت بیمه خارج از تعهدات خواهد بود و هیچ خسارتی پرداخت نخواهد شد .
برای انتقال تخفیفات بیمه شخص ثالث از مالک قبلی به مالک بعدی چه شروطی وجود دارد ؟
آگاه باشید که در مقررات جدید بیمه شخص ثالث کاملا بر پایه راننده است به عبارت دیگر تخفیفات عدم خسارت و رانندگی ، هنگام فروش به فرد خریدار منتقل نخواهد شد . اگر فرد فروشنده در حال حاظر تمایل به خرید خودرو جدید ندارد شرکت بیمه متعهد میشود تخفیفات او را تا زمان خرید خودرو جدید برای او حفظ کند . پس برای حفظ این تخفیفات هیچگونه محدودیت زمانی وجود ندارد اما انتقال تخفیفات بیمه شخص ثالث تنها تحت شرایطی که در ادامه خواهیم گفت امکان پذیر خواهد بود :
- مسلماً انتقال سند باید به طور قطعی انجام شده باشد و قولنامه یا هر نوع وکالتی مانند: بلاعزل، تعویض پلاک و … قابل قبول نخواهد بود .
- همانطور که در بالا نیز اشاره کردیم انتقال تخفیفات بیمه شخص ثالث فقط به بستگان درجه ۱ (یعنی والدین، همسر، فرزندان) ممکن است.
- به منظور انتقال بیمه شخص ثالث، حتما دو خودرو باید همسان یکدیگر باشند. یعنی انتقال بیمه شخص ثالث خودروی سواری به کامیون و … ممکن نخواهد بود.
برای انتقال بیمه شخص ثالث چه مدارکی لازم است ؟
مدارکی که برای بررسی و انتقال تخفیفات بیمه نامه شخص ثالث باید به همراه داشته باشید عبارت اند از :
- کپی سند خودرو قدیم
- کپی بیمه ثالث خودروی قدیم
- اصل الحاقیه حذف سوابق خودروی قدیم
- اصل و کپی سند خودروی جدید
- بیمه نامه خودرو جدید
- درخواست بیمه گذار و مدارک شناسایی
اولین کاری که بعد از تعویض پلاک برای انتقال بیمه شخص ثالث باید کرد چیست ؟
اولین کار بعد از تعویض پلاک خودرو باید کارت جدید ماشین را همراه بیمه شخص ثالث خود و مدارک مورد نیاز انتقال بیمه شخص ثالت که در بالا به آنها اشاره کردیم به دفتر بیمه مربوطه (دفتری که از آن بیمه را خریداری کرده اید) برده و اعلام تغییر پلاک نمایید. بیمه گذار الحاقیه ای مبنی بر تعویض پلاک صادر میکند و پلاک جدید را وارد بیمه میکند.
بیمه شخص ثالث برای مالک جدید چطور محاسبه می شود ؟
همانطور که گفته شد بیمه شخص ثالث بعد از فروش خودرو به فروشنده تعلق دارد و بیمه خریدار ار صفر محاسبه میشود مگر اینکه خریدار از قبل تخفیفات بیمه شخص ثالث را داشته باشد که در آن صورت میتواند برای خودرو جدید نیز از آن بهره ببرد .
اما مطلب مهمی که در این جا وجود دارد این است که بیمه شخص ثالث معمولا یکسال اعتبار دارد و به همین دلیل معمولا خودرو های خریداری شده دارای بیمه است پس مالک جدید خودرو می تواند تا زمان انقضاء بیمه نامه شخص ثالث از آن استفاده کند، اما پس از انقضاء، حتما باید بیمه نامه جدید تهیه کند.
بیمه شخص ثالث فقط به نام مالک خودرو صادر می شود؟
خیر بیمه شخص ثالث به نام درخواست دهنده یا همان بیمه گذار صادر خواهد شد و لزوما به نام مالک خودرو صادر نمیشود اما نکته ای که وجود دارد آن است که تخفیفات بیمه شخص ثالث فقط متعلق به مالک خودرو میباشد و فقط نام بیمه گذار در بیمه نامه درج خواهد شد پس اگر شخص بیمه گذار با مالک خودرو متفاوت است تخفیفات تنها متعلق به مالک خودرو خواهند بود. بعلاوه طبق قوانین و شرایط جدید بیمه مرکزی ، افرادی که از خودرو استفاده می کنند باید گواهینامه خود را در سیستم ثبت کنند و ثبت حداقل یک گواهینامه در سیستم اجباری است.
چه مدارکی برای صدور بیمه شخص ثالث لازم است ؟
- اصل کارت ملی مالک خودرو
- اصل سوابق بیمه نامه قبلی
- گواهینامه مالک خودرو
- اصل سند و بنچاق خودرو
برای انتقال بیمه شخص ثالث چه لزوماتی وجود دارد ؟
موجب بخشنامه جدید بیمه مرکزی ، به منظور انتقال تخفیفات بیمه شخص ثالث انجام فرآیند احراز هویت الزامی می باشد. قوانین جدید در مورد نحوه تعلق سوابق تخفیف عدم خسارت بیمه شخص ثالث به شرح زیر می باشد:
- بررسی مدارک احراز مالکیت توسط سامانه های آنلاین و واحد های صدور بیمه در زمان خرید بیمه شخص ثالث الزامی است. کارت خودرو و برگه سبز از مدارک احراز هویت خودرو می باشد.
- در صورت تغییر پلاک خودرو، تمامی تخفیفات بیمه نامه شخص ثالث برای خریدار یا همان مالک جدید خودرو حذف می شود.
- سوابق تخفیفات عدم خسارت تنها متعلق به مالک اولیه (شخص انتقال دهنده) است. به همین دلیل این تخفیفات قابل انتقال به مالک جدید خودرو نمی باشد.
- استعلام بیمه از سامانه سنهاب و درج اطلاعات مطابق با آن در زمان تمدید بیمه شخص ثالث الزامی است.
در این مطلب سعی کردیم درباره تمام مشکلاتی که بعد از تعویض پلاک خودرو در رابطه با بیمه شخص ثالث با آنها مواجه می شوید صحبت کنیم، در صورتی که سوالی دارید با مشاوران ما در بیمه ایران حسینی تماس بگیرید کارشناسان ما با افتخار پاسخ گو و یاری رسان شما خواهند بود .